Ik wil voorlichting op school!

Vind jij het belangrijk dat er bij jou op school gesproken wordt over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en geslachtskenmerken? Dat kan! Onderaan deze pagina kun je contact opnemen met een voorlichtingsteam bij jou in de buurt en dan zorgen wij ervoor dat er gastlessen op jouw school komen.


Ik wil weten wat er nog meer is

Misschien worstel je zelf met vragen over je seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerk, of moet je een werkstuk maken over verschillen tussen mensen. Hieronder vind je een lijst met handige links die je kunt bekijken.


Gender & Sexuality Alliance

logo-gsa.jpg

www.gsanetwerk.nl

Een GSA is een groep scholieren en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, intersekse of in dubio bent. GSA staat voor Gender Sexualty Alliance.


Op elke school worden sommige scholieren niet voor vol aangezien. Er is iets met hen aan de hand: ze kunnen en willen niet ‘normaal’ doen. Maar wat is ‘normaal’? Dat jongens op meisjes vallen en andersom? Of dat een jongen eruit ziet als een jongen en een meisje als een meisje? Kom op. Iedereen mag toch zijn zoals ie zich voelt? Kijk eens in de spiegel. 

Het is niet ingewikkeld om een GSA te starten op jouw school. Het enige wat je nodig hebt is wat lef, een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. Lees het stappenplan of kijk wat voor acties je kunt houden in je school. Er zijn al heel wat GSA’s in Nederland die met elkaar een netwerk vormen.

Bestel een GSA-actiepakket en de handleidingen voor docenten en schoolleiders!
Vergeet niet je GSA aan te melden en sluit je aan bij het GSA netwerk.

 

Jong&Out

logo-jo.jpg
www.jongenout.nl

Vrienden worden met jongeren die net als jij lesbo, homo, bi, transgender, intersekse of in dubio zijn? Meld je dan aan bij de online community van Jong&Out. Op vijftien locaties vinden maandelijks meetings plaats. Jong&Out is er voor iedereen tot en met 18 jaar oud.


Respect2Love

logo-r2l.jpg
www.respect2love.nl

Respect2love is een community voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse of in dubio jongeren met een biculturele achtergrond. Als je omgeving je niet accepteert zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2love is dé plek waar jij terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond. 


Expreszo

logo-expreszo.jpg
www.expreszo.nl

Expreszo is een website en vereniging voor en door lesbo, homo, bi, transgender en intersekse jongeren. Op de site vind je nieuws en achtergrond artikelen en kun je nieuwe mensen leren kennen via de datingpagina. De vereniging organiseert onder andere meetings waar je mensen in het echt kunt ontmoeten.


De Roze Olifant

logo-rozeolifant.jpg
www.derozeolifant.nl

De Roze Olifant neemt het graag voor je op. Zonder dat iemand komt te weten dat je contact met ons hebt opgenomen, onderneemt de Roze Olifant actie namens jou.

De Roze Olifant bestaat uit een aantal medewerkers van COC Nederland die ervaring hebben met het aanspreken van schoolleidingen namens scholieren zoals jij. Samen met jou bekijken we je situatie. In overleg met jou besluiten we over een aanpak. Jij bepaalt zelf of je daarin betrokken wilt worden. Het is absoluut geen probleem als je anoniem wilt blijven.

Uiteindelijk gaat het erom dat je school accepteert dat ze onderwerpen als seksuele oriëntatie, genderidentiteit en geslachtskenmerken serieus moeten nemen en dat ze ervoor moeten zorgen dat jij (en iedereen die ‘anders’ is) gewoon zichzelf moet kunnen zijn. Alleen dan kan iedereen het beste uit zichzelf halen. En dat is uiteindelijk ook wat je school wil.